Forum -> dysleksja i dyortografia

Tytuł:dysleksja i dyortografia
Autor:ewa
19.5.2010, 12:39
witam wszystkich, mam syna z dysleksja i dysortografia.z jezyka polskiego nauczycileka przyjela zaswiadczenie i bledy nie sa liczone,jednak nauczyciel od angielskiego odmowil gdyz stwierdzil ze dysortografia w angielskim nie wystepuje,jednak syn potrafi napisac universal przez o ,lub harmful przez ch i bledow nie widzi.CZY mozna gdzies przeprowadzic jakies testy ,ktore beda uwzglednialy dysortografie w pisaniu w jezyku obcym???prosze o jakiekolwiek informacje

Tytuł:dysleksja i dyortografia
Autor:fiolka
19.5.2010, 12:39
a jaki Ty sama masz do dysortografii i dysleksji Twojego syna stosunek?Jak myslisz do czego jest potrzebne samo zaswiadczenie o tego typu problemach? Nie wiem czy mozna gdzies badania ,o ktore pytasz przeprowadzic ale mysle ,ze powinnas skontaktowac sie z Polskim Towarzystwem Psychologiczno Pedagogicznym i tam pytac. Pragne Cie tylko uprzedzic ,ze zaswiadczenie owszem jest potrzebne ale mysle,ze badajacy powiedzial Ci rowniez,ze powinnas z dzieckiem duuuuzo cwiczyc.Mam nadzieje,ze nie otrzymalas tylko papierka ale rowniez rady jak mozesz pomoc swojemu synowi.Klopoty z pisaniem w jezyku ojczystym na pewno maja zwiazek z podobnymi trudnosciami w jezyku obcym ale.....pewne sprawnosci da sie wypracowac poprzez cwiczenia usprawniajace pamiec.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?